TisztaHatvan

Az MSZP támadásba kezdett az LMP hatvani jelöltje ellen

2018. március 29. 22:06 - tothnorbert

toth_norbert_2018.jpg

Az MSZP azért kezdett támadásba, mert az LMP hatvani jelöltje, Tóth Norbert az MSZP többszöri kérésére sem hajlandó visszalépni az ő jelöltjük javára. Annak ellenére van ez így, hogy az MSZP jelöltjének, a közvélemény-kutatások szerint akkor sem lenne esélye nyerni, ha ez a visszalépés megtörténne. Az MSZP-sek valójában amiatt aggódnak, hogy az ő jelöltjüket is Tóth Norbertnek hívják, csakhogy ezt a helyzetet ők állították elő, hiszen az LMP két hónappal korábban bejelentette jelöltjét, mint a szocialisták.

Az MSZP már napok óta azzal fenyegette az LMP jelöltjét, hogyha nem lép vissza, akkor az ajánló aláírások hamisításával fogják támadni. Az LMP jelöltje azonban közölte velük, hogy ő ettől nem fél, mert nem tud arról, hogy gyűjtői szabálytalanságot követtek volna el. Később kiderült, hogy az MSZP valójában nem rendelkezik hamisításra utaló információkkal, pusztán blöfföltek. A szocialisták választási bizottsági delegáltja ugyanis csak a szerdai napon fogott bele, hogy átnézze az LMP valamennyi aláírását, hátha talál valamit, ez alapján tett panaszt a választási bizottság hatvani ülésén csütörtökön.

A választási bizottság két olyan ajánlást talált, ami az LMP ívein és az EU-Rom ívein is szerepel, azonban az aláírás nem hasonlít egymásra. A választási bizottság az ülésen bizonytalan volt abban, hogy itt jogsértés történt volna, de mivel ezt kizárni sem tudta ezért feljelentés tesz az ügyben.

Bíró József szocialista önkormányzati képviselő ezután cikket jelentetett meg 60lap.hu nevű blogján, ahol azt írja, hogy felmerült a választási csalás, vagy az okirat hamisítás gyanúja. Csakhogy nem merült fel sem egyik, sem másik. Két darab aláírással ugyanis csak abban az esetben történhetett volna választási csalás, ha ez a két aláírás szükséges lenne az ötszáz érvényes aláíráshoz.

Ráadásul az ügyben egyelőre nem vádolható senki, hiszen nem tudjuk, hogy miért különbözik az a két aláírás, ennek megállapítása a rendőrség dolga.

Tóth Norbert az LMP jelöltje támogat minden vizsgálatot

„Nem tudok arról, hogy bármelyik gyűjtőm bármilyen szabálytalanságot elkövetett volna, az adott íven ajánlásokat gyűjtő aktivistánkat felhívtam, és azt mondta, hogy ő minden aláírást saját maga gyűjtött, és az adatokat másnak sem adta át. Nekem nincs okom kételkedni az ő szavában. Ezért állunk minden vizsgálat elé, és azt gondolom mindannyiunk érdeke, hogy kiderüljön az igazság. Az MSZP alaptalan vádaskodását pedig visszautasítom.”

 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztahatvan.blog.hu/api/trackback/id/tr4513789460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kivlov 2018.03.30. 13:25:52

Mindkettőnek ki kéne esnie a parlamentből...

ben2 2018.03.30. 17:23:32

Azok után, hogy az MSZP szövetséget kötött a 0% támogatottságú PM-el és így saját magának megnövelte a bejutási küszöböt, minden töredékszavazatra szüksége lesz. Ezért akarnak mindenki mást visszaléptetni ott is, ahol esélytelenek.

BiG74 Bodri 2018.03.30. 19:18:29

Nem véletlenül mentette meg a fityisz a maszopot.

Netuddki. 2018.03.30. 20:05:06

Az LMP és a Jobbik megy a süllyesztőbe, a tolvaj maffiával együtt, mert nem akartak együttműködni a maffia eltakarításában. Ennyi.

dare 2018.03.30. 20:41:12

@Netuddki.: Az Mszp és a Dk mit tesz hozzá a Fidesz leváltásához?
Azt hogy megállás nélkül járassák le a Jobbikot és az Lmp-t, a jelenlegi rendszerben az még nagyon kevés lesz.
Elgondolkoztam azon, hogy talán tényleg egy kicsit mocskosnak kell lenni ezek eltűntetéséhez, és lehet 4 év múlva én is fogok egy pár ismerősömmel aláírásokat hamisítani egy pár körzetben, és aztán persze majd teszek feljelentést is.
Nem tudom, hogy az Mszp szórakozik-e ezzel (remélem nem), vagy a Fidesz, de ritka gusztustalan lépésnek tartom ezt.
Mindenkitől el kell kérni a személyit, aztán megnézni milyen nevet ír oda, leellenőrizni milyen név van a személyin, aztán visszaadni a személyit?
Tényleg ezt kell csinálni?

"Az MSZP már napok óta azzal fenyegette az LMP jelöltjét, hogyha nem lép vissza, akkor az ajánló aláírások hamisításával fogják támadni."
Csak szólok, az én körzetemben 4 év múlva ezt visszakapja majd az Mszp-s jelölt.

doomguard 2018.03.31. 08:31:46

Az egészet nem értem. Hatvani vagyok, ismerem az MSZP jelöltjét. 19 éves, és 6 éves korától Ferrarival hordták iskolába. Anyukának fekete volt, apucinak meg piros. Sem a kora (ilyen korban a normális fiatalt a csajok, a buli meg az érdekli, hogy helytálljon valamilyen felsőoktatási intézményben) sem a háttere nem teszi alkalmassá hogy azonosuljon az átlagember problémáival. Neki biztos nem kell azon agyalnia, hogy lesz-e nyugdíja, vagy hogy ha leesik a lábáról valami egészségügyi gond miatt, hogyan tartja el a családját. Igazából nem értem, hogyan lehet ő jelölt. Illetve van tippem: más nem vállalta el. Ezen viszont el kellene hogy gondolkozzon az MSZP.
Mindenféle felmérésre hivatkoznak, de ahogy a barátokkal, ismerősökkel beszélgettem, még az alap MSZP-sek közül is sokan inkább a Jobbik felé tolódnak.
FerrariNorbinak szvsz vissza kéne lépnie valaki javára, és a következő körrel nekifutni, nagyobb tapasztalattal.
Nagyon szeretném, ha Szabó Zsolt bukná a körzetet. Amit leművelt a városunkkal, az nagyon ocsmány volt. De a jelen helyzetben az az igazság hogy röhög a markába, míg az ellenzék marja egymást.

Hókirályfi 2018.03.31. 11:36:42

A poszt írója aztal nem árnyalta a képet, hogy a választókerülrtben a Jobbik jelöltje a legesélyesebb.

taktikaiszavazas.hu/he3

Magyarán ez az egész egy cicaharc, amiben az Mszp-s jelölt tűnik agresszív cicának, az LMP-s pedig vedekező cicának.
Jobb lenne ha szépen csendben maradnának és a körzetet bukná a fityisz.
süti beállítások módosítása