TisztaHatvan

Nem tájékoztat az ügyészség a nyomozásról bűz ügyben

2018. december 06. 17:59 - tothnorbert

Már megszokhattuk, hogy a hatvani bűz ügyben folytatott különféle eljárásokról nem kap a lakosság automatikusan tájékoztatást, annak ellenére nem, hogy a közvéleményt érthető okokból minden egyes mozzanat érdekelné. Az utóbbi hónapokban rendre Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselőjének parlamentben feltett kérdései nyomán derültek ki információk.

Ungár Péter ezúttal Polt Péter főügyészhez intézett írásbeli kérdést arról, hogy áll a nyomozás. Polt Péter válaszában arról tájékoztatta a képviselőt, hogy a nyomozás a felderítési szakaszban tart, amely szakaszban az ügyészségnek nem irányítási, csak felügyeleti jogköre van, ezért a tájékoztatás a nyomozó hatóság jogkörébe tartozik.

Számomra mondjuk kérdés, hogy ha felügyeleti jogköre van a nyomozás ezen szakaszában, akkor miért nem kérhet és kér információkat?

ungarp.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztahatvan.blog.hu/api/trackback/id/tr7814445974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása