TisztaHatvan

Úgy tűnik nem lesz sztrájk, megegyezik a Bosch a szakszervezettel

2019. február 06. 16:07 - tothnorbert

bosch.jpg

Múlt héten még sztrájkra készült az ÉTMOSZ (Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szakszervezete), a Bosch-ban működő szakszervezet, de úgy tűnik a gyár vezetése belátta, hogy egy esetleges leállás jelentős károkat okozna nem csak a cég magyarországi üzemeinek, hanem a teljes európai autóiparnak.

Janik Tamás az ÉTMOSZ elnöke a Világgazdaságnak adott nyilatkozata szerint a Bosch szinte minden szakszervezeti követelést kész teljesíteni, e szerint két számjegyű lesz a béremelés, változatlan maradna a cafeteria-rendszer és a jelenléti mellett bevezetnék a lojalitási bónuszt is, amelynek nagysága a szolgálati időtől is függően négyezer forint havonta. Részét képezi a megegyezésnek, hogy munkamentes nappá nyilvánítsák húsvét szombatját, valamint december 24-ét és 31-ét is és hogy zenét sugározzanak a gyártási környezetben. Valamint a 31-én a szakszervezetek és az ellenzéki pártok részvételével tartott tiltakozó félpályás útlezárásra is tekintettel azt is írásba adnák, hogy a gyár nem számol a „rabszolgatörvényben” lehetővé tett 400 órás túlórakerettel.

Janik Tamás szerint a Bosch ajánlata nagyon közel van ahhoz, amit eredetileg követeltek. A tervek szerint jövő hét hétfőn aláírhatják a megállapodást.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztahatvan.blog.hu/api/trackback/id/tr3114611640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása