TisztaHatvan

Lehet, hogy végre kiderül miért nem olcsóbb a gáz?

2018. február 06. 23:38 - tothnorbert

rezsi.jpgA Magyar Villamos Művek és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is perek elé néz. El kell mondaniuk, hogy miért nem csökken a gáz ára, ha a világpiaci árak a mélyben tartózkodnak.

Az LMP pert indít, hogy nyilvánosságra kerüljön, Magyarország mennyiért vásárol földgázt Oroszországtól. A magyar fogyasztók a világpiaci árnál 20-30 százalékkal többet fizetnek a földgázért, mert “Orbán Viktor túl drágán veszi a gázt Vlagyimir Putyintól”. Ezt már Ungár Péter a párt elnökségi tagja emelte ki. Szerinte “ez a kormány már rég nem a rezsicsökkentés kormánya, ez a rezsiemelés kormánya”.

A keresetek benyújtására azért kerül sor mert az MVM Magyar Villamos Művek és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) is megtagadta annak a 2019-ig szóló szerződésnek a kiadását, amelyből pontosan kiderülne, Magyarország mennyiért vásárolja a földgázt Oroszországtól, ezért mindkét féllel szemben pert indítanak.

(MTI)

Szólj hozzá!
Címkék: rezsi LMP

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztahatvan.blog.hu/api/trackback/id/tr7713640984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása