TisztaHatvan

Járdát és kerékpársávot a Balassira Nagygombosig!

2019. október 09. 12:53 - tothnorbert

balassi.jpg

A Balassi út Hatvanban ez egyik legfontosabb út, ebből kifolyólag a forgalma is jelentős, mégis mostoha sorsa van. Már a kastély és a vasúti átjáró közötti szakasz is óriási kátyúktól éktelenkedik, kerékpárral az út szélén közlekedni gyakorlatilag lehetetlen. De vannak nagyobb problémák is.

Miközben a város a választások előtti rohamtempóban térkövezi a főút melletti járdákat, meg a Zagyva-töltést (szerintem agyrém), aközben a Balassi út téglagyár és autópálya közötti szakaszán még járda sincs. Ennek az elkészítését a hatvanas évek óta ígérik az itt lakóknak. A csúcsidőkben óriási a forgalom, esők után az út szélén óriási tócsákban áll a víz és a kihelyezett 40-es sebességkorlátozó tábla ellenére a legtöbb autó ennél sokkal gyorsabban közlekedik. Itt gyalog közlekedni életveszélyes.

Az hogy egy gyakorlatilag főútként funkcionáló út mellett nincs járda és kétoldali kerékpársáv, az szerintem korunkban elfogadhatatlan kell hogy legyen. Egy ilyen forgalmú útnál azonban elvárható lenne, hogy a vasúti átjáró és a téglagyár között is mindkét oldalon legyen járda, a kerékpársávok pedig vezessenek Nagygombosig, ahol az út széle szintén katasztrofális megfejelve azzal, hogy itt még közvilágítás sincs. Laknak Gomboson huszonéves fiatalok, akik szívesen bejárnának a városba kerékpárral, de azt mondják, sötétben még ők se mernek itt közlekedni. 

Szóval bárki nyeri a választást, mielőtt megint valami használhatatlan kalandparkot vagy értelmetlen vasúti parkot létesítene jusson eszébe a Balassi út! Járdát, kerékpársávot a Balassira Nagygombosig!

Tóth Norbert

az Együtt Hatvanért Egyesület képviselőjelöltje

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztahatvan.blog.hu/api/trackback/id/tr2015213166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása