TisztaHatvan

Ügyészségi nyomozás a hatvani bűz miatt

2018. augusztus 31. 12:55 - tothnorbert

az LMP a telephely működésének felfüggesztésére szólít fel

hatvani_trutyi_vago.jpg

A Hunviron Energia-és Környezetgazdálkodási Kft. hatvani telephelyén lévő tárolókból egy egyelőre azonosítatlan, olajos massza folyt ki a kerítésen kívülre. Az ügyészség környezetkárosítás bűntette miatt nyomozást rendelt el a Hatvan és Lőrinci városok határán, az egyre növekvő talajszennyezés miatt. Korábban az agrárminiszter ígéretet tett arra, hogy ha a környezetvédelmi hatóság nem lép, akkor a kormányzat fog. Az LMP felszólítja a kormányt és a kormányhivatalt, hogy az ügyészségi nyomozással párhuzamosan hatáskörénél fogva rendelje el a bűzkeltő, környezetszennyező cég működésének felfüggesztését. 
 
Az LMP-hez rengeteg lakossági panasz érkezett az elmúlt időszakban azzal kapcsolatban, hogy a hatvani önkormányzat, bár szagnaplót vezet és bűzcsapdákat helyez ki, Hatvanban tulajdonképpen nem lehet megmaradni abban a bűzben, ami évek óta terjeng. A mai napon az ügyészésg környezetkárosítás bűntette miatt nyomozást rendelt el. Az LMP felszólítja a kormányt az azonnali és haladéktalan intézkedésre - megerősítjük korábbi álláspontunkat, és intézkedésre szólítjuk fel a kormányt: függesszék fel a nyomozással párhuzamosan a telephely működését. 
 
Ungár Péter, 
az LMP országgyűlési képviselője 
 
Tóth Norbert 
Az LMP Heves megyei szervezetének elnökségi tagja
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztahatvan.blog.hu/api/trackback/id/tr8414213865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása