TisztaHatvan

Elvették a próbahelyet. Bizonytalanságban a hatvani amatőr zenekarok [Frissítve!]

2019. szeptember 30. 09:48 - tothnorbert

konyvtar_bontas.jpg

Az Ady Endre Könyvtár épületének bontásával együtt az épület mögött található zenekari próbatermet is el kellett hagyniuk az ott rendszeresen próbáló helyi zenekaroknak. A próbaterem évekkel ezelőtt helyi zenészek kezdeményezésére jött létre, amelyet a város finanszírozott és népszerű szolgáltatásnak bizonyult a helyi amatőr zenekarok körében. Nagy segítség volt számukra, hogy nem garázsokban kell próbálniuk és nem egy lakókörnyezetben kell boldogítaniuk a környékbelieket.

A szolgáltatás azonban a munkálatok megkezdésével megszűnt, a hatvani önkormányzat pedig, bár erre ígéretet tett, eddig nem gondoskodott másik helyszínről. A hatvani zenészek arra panaszkodnak, hogy semmilyen információt nem kapnak arról, hogy hol és főleg mikortól próbálhatnak újra. Ezért most kétségbeesve keresnek maguknak alternatív lehetőségeket, de ez nyilván nem egyszerű. Valójában arra lenne szükség, hogy a város, ha már egyszer biztosított egy szolgáltatást, akkor arról továbbra is gondoskodjon.

Valló Ede, a Grassalkovich Művelődési Ház igazgatójának tájékoztatása szerint folyamatban van az új helyszín keresése. A probléma abból keletkezett, hogy az eredeti tervek szerint a próbahelyet csak decemberben kellett volna kiköltöztetni, de a könyvtárhoz felvonuló kivitelező nem találta biztonságosnak, hogy az építkezés ideje alatt is használják a termet, ezért kellett kiköltözniük. Valló Ede a hétre egyeztetést kezdeményezett a helyi zenészekkel, ahol már a felmerülő lehetőségeket is tárgyalják.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztahatvan.blog.hu/api/trackback/id/tr5415182992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása