TisztaHatvan

Szabó Zsolt a hatvaniak és mindennemű önállóság ellen

2018. február 07. 20:29 - tothnorbert

Már hónapok óta arról beszél Hatvan polgármestere, hogy Szabó Zsolt fejlesztési államtitkár állhat amögött, hogy a város nem nyer az Európai Uniós pályázatokon. Ez a történet azonban múlt hét csütörtökön vált igazán érdekessé, amikor Lázár János kancellária-miniszter egy újságírói kérdésre azt válaszolta, hogy néhány héttel ezelőtt vizsgálatot kezdeményeztek az ügyben a minisztériumnál, és Horváth Richárd polgármesternek mindenben igaza van, Szabó Zsolt súlyos hibát követett el.

Ha azonban a polgármesternek valóban igaza van, akkor itt nem egyszerű hibáról van szó, hanem hivatali visszaélésről, ami viszont bűncselekmény – mondta Tóth Norbert az LMP országgyűlési képviselőjelöltje hétfőn, Hatvanban tartott sajtótájékoztatóján - mindez lerántja a leplet arról a magatartásról, hiszen politikának már nem tudnám nevezni, amelyet Szabó Zsolt képvisel a választókerületben. Az államtitkár ugyanis megpróbálja rövid pórázon tartani, és gyakorlatilag kézből etetni a befolyása alá került polgármestereket és önkormányzatokat, és ha valaki megpróbál önállóan gondolkodni, önállóan döntéseket hozni helyi ügyekben, akkor jönnek a retorziók. Bebizonyosodni látszik, hogy Szabó Zsolt nem Hatvan érdekében cselekszik, hanem saját hatalmának biztosítása érdekében.

Az LMP ezzel szemben olyan politikát képvisel, amely meg kívánja erősíteni az önkormányzatiságot, hogy a helyiek dönthessenek az őket érintő ügyekben, nem pedig basáskodó országgyűlési képviselők. Ezért azt kérjük, hogy a közelgő választásokon az LMP-re szavazzanak – fejezte be Tóth Norbert.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztahatvan.blog.hu/api/trackback/id/tr1013643818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása